Folket vill inte som eliten i EU

Inför folkomröstningen  om Lissabonfördraget lovade kommissionen Irlands regering att dölja  politiska beslut och information som kunde stärka nejsidan. Det gällde frågor som var särskilt angelägna för irländarna bl a minskning av jordbruksstödet och  ett gemensamt försvar i EU. Irländarna lät sig inte luras utan röstade nej till fördraget.
Alla 27 medlemsländer måste säga ja till fördraget om det ska bli giltigt.Trots detta faktum har raificeringsprocessen fortsatt i de flesta EU-länderna. Om demokratin fungerade borde Lissabonfördraget vara dödförklarat nu. Så är inte fallet . President Sarkozy, EU`s ordförande i nuläget, avser att undersöka varför irländarna röstade nej och anser att folkomröstningen måste göras om.

Är det nu dags att upplösa valmanskåren?
Medborgarna verkar inte längre behövas då ratificeringsprocessen av Lissabonfördraget fortsätter trots ett nej.
Hur är detta verkligen möjligt? Formellt sett är fördraget redan förpassat till papperskorgen. 

Samtliga partier i Sveriges Riksdag verkar anse att det irländska folket inte har lyssnat på expertisen och överheten och att  folket då har röstat fel. Sveriges Riksdag har nu kvalificerat sig in i samma gäng som  Mugabe  i Zimbabwe. Var det inte han som visste vad som var rätt? Lika rätt som alliansen och socialdemokratin anser sig ha.

Är det folkets röst i  EU-land efter EU-land  de styrande är rädda för? Då svenska folket röstade nej till euron är det bäst att inte riskera ytterigare ett nej i en ny folkomröstning, då är det bättre att riksdagen tar beslutet.  Är det så våra elitpolitiker tänker? Att medborgarna inte vet sitt eget bästa. Att "eliten" vet bäst. 

Ja, då är det på tiden att eliten finner ett sätt  att upplösa valmanskåren. 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Går det att blogga om önskan till personers död!

Finner några blogginlägg något annorlunda?


Döden som politisk maktfaktor, känd från historien!

Det socialdemokratiska politikerparet Ann-Sofie och Per-Olof Wågström i Eskilstuna har hamnat i blåsväder. Detta sedan Per-Olof i sin blogg på internet skrivit att han hoppas att sverigedemokraterna drabbas av samma öde som österrikiska partiet BZÖ.
Jörg Haiders död är något som Ann-Sofie Wågström vill att Sverigedemokraterna ska “drabbas” av något liknande. "Jag var inne på samma tanke", skriver hon på en blogg.
Att en socialdemokrat tycker det är bra att det skulle rensas ut i ett annat partis ledning är förvånande. Att denna person är nämndeman i tingsrätten och har dessa tankar är oroande. Vi har haft många despoter i Europa på 30-talet vars tanke var att att plocka bort de som inte passade in, Gulag och förintelsen är ju kända.

Retoriskt eller inte men behöver tankar från historien väckas? Även om socialdemokrater inte gillar andra partier och önskar sig själva som maktens innehavare är frågan om denna diskussion verkligen är relevant?

Det är inte bara inom muslimsk politik som döden är en hjälp i den politiska kampen nu verkar socialdemokraterna infoga samma retorik.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ekeby ett fornminne?



Har nu Ekeby fått den sista smörjelsen?


Väl inglasad information finns att läsa om stängningen 1 april 2008.

Även medborgare med alvarlig fundering har försett vårdcentralen med markering som fornminne!

 

Är det nu så att företrädarna för regnbågen som beslutade om stängningen nu i opposition anser att det var fel och att vårdcentralen åter ska öppna?

För Sjukvårdspartiet är det självklart att vården ska ges på närmsta möjliga plats. Att det nu ligger ett äldreboende i närheten ska inte betyda att politikerna tycker att det blir för många besök och att ekonomin blir för dålig då besökarna är mer sjuka än genomsnittet.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Oppositionens öppna brev


Landstinget sörmlands tre borgliga partier skriver i ett öppet brev att de saknar information! Dock ska vi veta att de själva satt på  makten i sex år och borde ha information om läget i Sörmland. Men det är inget att förvåna sig över. När socialdemokraterna satt i opposition var deras ständiga huvudnummer att de inte hade någon information.

Maktens spelregler är att sitta på informationen just för att utöva makt! Om nu makten flyttat från det invanda i Nyköping till Eskilstuna och Katrineholm kan det ha betydelse?

Politiker blir mycket oroade av att det sprids information om vad de sysslar med. Det är ju det öppna kortet om vad som sades de sista veckorna av valrörelsen som ska gälla i fyra år tycks alla folkvalda mena! 

Varför behöver de som är folkvalda gå till tidningarna med öppna brev för att få information? Har de inget presterat under 6 år så, vist de vill ha vägledning av majoriteten för att instämma! Eller ...?

Bifoger det öppna brevet
Öppet brev till landstingsfullmäktiges ordförande Anders Bjurström, fp, angående planeringen av landstingsfullmäktiges sammanträde den 28 oktober 2008.
Vi har nu fått handlingarna till landstingsfullmäktige den 28 oktober och nu innehåller dagordningen en helt ny punkt som vi inte diskuterade på den sedvanliga gruppledargenomgången den 15 oktober.

Du bör ha haft tillgänglig information till oss även i detta ärende. Vi blev i samband med att sammanträdet med landstingsstyrelsen avslutades, strax innan gruppledargenomgången, informerade om att det skulle vara ett extra LS på morgonen den 28 oktober.
Innehållet i detta extra LS tillkännagavs först i måndags den 20 oktober per mail och att landstingsfullmäktige nu skulle ta upp ett så stort ärende som ER åtgärdsplan kräver bättre demokratisk förankring.

Ditt ansvar som landstingsfullmäktiges ordförande är att informera hela fullmäktige och se till att dem demokratiska processen får ha sin gång. Genom ert förfaringssätt försvårar ni möjligheten till förankring i fullmäktige.

För att undvika ett av majoriteten önskat utfall av ärendets behandling i landstingsfullmäktige bör du Anders Bjurström som landstingsfullmäktiges ordförande och demokratilandstingsråd tillkalla gruppledarna för en ny överläggning så att vi kan reda ut processen.
Oppositionens rätt till insyn och deltagande är ju något som du själv tidigare har ivrat för under den tid vi samarbetade.
Nyköping den 22 oktober 2008.

Lotta Finstorp
Mattias Claesson
Marie- Louise Forslund Mustaniemi
.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ingen pallitativ vård i Sörmland men gärna i Stockholm

Vård som bedrivs i sluten vård är dyrare än den som bedrivs hemma. Det är tämligen självklart!  Manteln avvecklats!  Kommer det att finnas kvar några slutenvårdsplatser på Nyköpings lasarett? På vilket sätt ska den  palliativ vården bibehålla sin   kompetens?

Ett nytt avtal har  trätt i kraft som ger svårt sjuka patienter i östra Sörmland möjlighet att få vård i livets slutskede av personal från Södertälje sjukhus i patienternas hem.

Är det detta som är den gränsöverskridande sjukvården?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Idag var det uppåt!

Landstingsdirektören låter hälsa att landstingets resultat ser ut att bli 30 miljoner bättre än förväntat. Det är effekter av eftersläpande skatt och i viss mån den slopade fastighetskatten som blev en avgift? Det är bara att hoppas att siffrorna inte är som på en febersjuk, åkande upp och ner utan att det nu är ner under resten av året.

Annars är det ju att lycka till med bygget av ny ambulansstation i Nyköping. Akutuppdrag lär även vara nödvändiga i framtiden.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Underskotten skenar i Sörmlands sjukvård!

För en månad sedan sade ekonomerna på landstinget att förlusten för sjukvården för hela 2008 skulle landa på 260 miljoner kronor.

Några veckor senare kommer nya uppgifter som pekar på att förlusten kommer att växa med ytterligare 15 miljoner till 275 miljoner kronor.

Orsaken anges vara att inkomster och utgifter ökar olika mycket. Inkomsterna ökar under året med 4 procent medan kostnaderna ökar med 8,4 procent.

Oppositionen ägnar sig åt att minska lite städning och börja rota i fastigheter mm. Nej tack det är ju vården som blöder inte kringverksamheterna som går med överskott.

Det är skrämmande att landstinget under ett år saknat ekonomiskt ansvarig specialist. Landstingsdirektören som är läkare anser sig klara även uppgiften som ekonom! Ja det är att ha ett stort förtroende för vad en examen kan duga till. Eller är underskotten en produkt av detta?

Det är hög tid att det anställs en person som är kompetent att styra ekonomin.

Är det för mycket begärt? Bara frågar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

RSS 2.0