Tystnad råder
Tystare i offentlig sektor Det är oerhört viktigt att Landstingets anställda ska ha rätten att säga vad de tycker både om landstingets egen politik och om allt annat i samhället. När landstingsstyrelseni Sörmland sammanträder i mars ska man ta ställning till ett förslag om demokrati och jämställdhet. I texten står det "att inte sabotera vad som gäller genom utomparlamentariska åtgärder". Att hindra människor från att delta i 1 majdemonsrationer eller andra manifestationer är inte avsikten. Nej avsikten är att hindra all förnyelse av åsikter. Vilken annan tolkning kan det bli av ordet "utomparlamentariskt". Grundbetydelsen på ordet utomparlamentarisk är enligt den svenska nationalencyklopedin, att påverka opinionen utanför beslutande församlingar och fästa uppmärksamhet på någon politisk fråga. Vad är utomparlamentarisk hos politikerna annat än ett förbud att uttrycka sina åsikter. Vad kommer nästa gång?? Förbud mot att tänka?? I Södertälje och på flera privata vårdinrättningar tas det för givet att personalen är lojal och låter felaktigheter i vården tystas ned. Personalen uppmanas att förse sig med munkavle! Yttrandefrihet och rätten att demonstrera är en inte oväsentlig del av svensk grundlag. Det är oerhört viktigt att vi inte politiker ger sig in och tystar ned anställda.
Landstingets personal måste ha rätten att säga vad de tycker både om landstingets egen politik och om annat. Läs även andra bloggares åsikter om Tystnad, munkavle, grundlag, politik, vård
Kommentarer
Postat av: Samuel Karlsson
Meddelarfriheten borde skrivas in att den gäller även då sjukhus privatiseras! Varför ska den som jobbar på ett privat sjukhus riskera sparken då den meddelar om missförhållanden?
Trackback