Södertäjle inte till salu?

Finanslandstingsrådet i Stockholms läns Catharina Elmsäter-Svärd (m) skriver i Länstidningen
"Hej alla 27 892 personer som har skrivit under aktionsgruppen ”Värna vården rädda sjukhusets” namninsamling."
Hon deltog i ett möte med de oroliga och skriver vidare
"Först vill jag säga att jag, som Södertäljebo, är både stolt och glad över att så många engagerar sig i frågan om Södertälje sjukhus. Det är mycket positivt att det finns en dialog med stort intresse för hur sjukvården i länet ska utvecklas. Sjukvården berör alla människor och det är mycket viktigt att våra skattepengar går till att skapa en tillgänglig vård av hög kvalitet som finns till för alla."
Det är märkligt att det går att vända nedläggningshot, privatiseringshot, försäkringslösning, marknadsutsättning mm som något som berörda medborgare skulle vara likgiltiga inför.
Det skapar osäkerhet och oro kring sjukvården i Södertälje och är ett typexempel på brist kommunikation från politiskt håll.
Det har inte varit svårt att dra slutsatser från den marknadsutsättning och privatisering / utförsäljning som i det modaratstyrda landstinget varit en uttalat politiskt mål.
Nu vänder Catharina Elmsäter-Svärd (m) på hoten och säger i stället att
"Landstingsalliansen arbetar för att Södertälje sjukhus ska verka och utvecklas för att personal ska trivas, jobba kvar och lockas dit. Södertälje sjukhus ska, med lika goda villkor som länets övriga sjukhus, stå starkt i framtiden och ge en god vård till oss i och runt Södertälje."
Med politisk retorik går moderaterna från neddragningar och hot om pravatisering eller utförsäljning till att tala om utveckling och att personalen behövs. Flera år av oro ska nu stillas verkar hon tro. Tyvärr är det så att förtroendet för hur moderaterna tänker om sjukvården sjunker allt mer. Stockholm visar i jämförelse med andra landsting att de är sämst i klassen att organisera verksamheten. Medborgarna får allt mindre för sin skattepeng.
Slutsatsen blir att moderaterna inte är lämpliga att leda sjukvården. Deras politik har i Stockholm endast givit resultatet att sjukvårdens resurser omfördelats till de välbärgade områdena medan miljonprogrammens områden fått försämringar.
Vård efter behov är avskaffat i Stockholm och vård efter välstånd är infört.
Oron i Södertälje lär fortsätta! Läs även andra bloggares åsikter om Sjukvårdspartiet, Södertälje, Sjukhus, Stockholm, Namninsamling
Kommentarer
Trackback